SNES review Mario Paint

Mario Paint, een tekenspel met een bijgeleverde muis. Leuk idee, weet Mario Paint positief te verrassen?

Over Mario Paint

Naam: Mario Paint [PAL]
Release: 1992
Ontwikkelaar: Nintendo
Genre: Tekenen

Klik hier voor alle SNES reviews. Of bekijk alle games in het genre Tekenen en klik hier voor alle spellen die je met de SNES muis kunt spelen.

snes muis

Jaaaa, de good old snesdays. Snes verkocht als een malle, games gingen als warme broodjes over de toonbank en waarom? Mensen hadden geen geld voor een pc of hadden geeneens zin om er een te kopen. Er waren toen pc’s met Windows 3.11 en dergelijke hoogbejaarde zooi waar je je nu rot voor zou schamen. Maar de mensen die er toen een hadden vermaakten zich heel goed met paint en een enkele keer een potje Doom. Wat deden de mensen zonder pc die toch eens digitale tekeningetjes wilden maken? Lees verder en kom erachter wat die mensen deden…

Gameplay Mario Paint

Good old days ja, helaas bestond heerschap Bill Gates toen ook al. Nintendo keek toe en zag hoe mensen zich vermaakten met paint. Dat kunnen wij ook dachten ze en Mario Paint was geboren. Muis en muispad meegeleverd was het een hebbedingetje. Je kon je lol op met tekenen, stempelen en plaatjes inkleuren. Ook kon je eigen stempeltjes maken en in je plaatje zetten. De mogelijkheden leken eindeloos *ahum*.

Heel de game zit wel grappig en melig in mekaar. Dit begint al bij het titelscherm dat vol geintjes zit. Klik je op de M van MarioPaint, dan wordt de voorbijlopende Mario kleiner of groter. Klik je op de O dan wordt de O een bom en ontploft het logo. Zo kun je ook een Yoshi voorbij laten huppelen, een uberblije achtergrond tevoorschijn toveren of op Mario klikken om te beginnen met tekenen.

Tekenen en muziek maken!

De normale opties, spuiten, figuurtje tekenen, stempelen, u kent ze wel. Daarnaast zit er een soort van muziekmakertje in, kun je met verschillende figuurtjes een liedje componeren. Dit is helaas te beperkt voor iemand die wat van muziek weet en te complex voor een notenbalkn00b. Nintendo heeft het kunstje later nog eens geprobeerd met de Game Boy Camera, ook geen succes daar. Tegenwoordig hoef je met muziekgames alleen nog maar te bongoën en dat is maar goed ook. Muziek maken op consoles werkt gewoon niet.

Bonusgame: Fly Swatter

Verder is er nog een vage optie om animatie te maken en dergelijke maar naar de huidige maatstaven heeft deze “game” geen bestaansrecht. Deze review is verdomd kort maar dat komt omdat er gewoon niks te vertellen valt over deze game. Nou vooruit, er is een reden om de game te kopen. Fly Swatter zit erin, ongelooflijk verslavende vliegenmepgame die gewoon leuk blijft.

Conclusie

Als je het internet wat afzoekt is dit spelletje zo te downloaden en werkt het waarschijnlijk beter dan met de onnauwkeurige muis op de snes. Muis is verder alleen nog bruikbaar voor bepaalde shooters en de Super Gameboy. Om dit toch nog even af te ronden ga ik nog een paar dingetjes langs.

Eindscore SNES review Mario Paint

Graphics
5/30 – Drie keer niks. Zegt genoeg lijkt me. Meer als tekenen doe je niet en zelfs Fly Swatter had nog op de Sega SG-1000 kunnen draaien.
Muziek/Sound effects
10/20 – Niks bijzonders. Wat leuke deuntjes die na een tijdje vervelend worden en verder wat grappige geluidseffecten. Meer niet.
Gameplay
30/50 – Tja, tekenen en vliegen meppen. Kan allebei op de pc en nog for free ook. Snes uit, Mario World erin en je hebt veel meer plezier dan met tien snessen met Mario Paint bij elkaar.
Overall
45/100 – Zegt genoeg lijkt me. Deze game alleen kopen als je een Fly Swatter verslaafde bent of als je de snesmuis in je collectie wilt hebben.
Mario Paint snes review scorekaart

Klik hier voor alle SNES reviews. Of bekijk alle games in het genre Tekenen en klik hier voor alle spellen die je met de SNES muis kunt spelen.

Heb je deze game zelf gespeeld? Vragen? Of gewoon een opmerking over deze game of recensie? Laat hieronder dan een reactie achter!

0 thoughts on “SNES review Mario Paint

  1. SNES Mouse - Muis voor de Super Nintendo - Nintendoweb

    […] Mario Paint  […]

Leave A Comment

You May Also Like