SNES review Doom

Wie kent deze first person shooter niet ? Het was een van de pioniers in dit nog onbekende genre en ook een megasucces na het verschijnen op de Windows 95.

Over Doom

Naam: Doom
Release: 1993
Ontwikkelaar: Id Software
Genre: Shooter

Klik hier voor alle SNES reviews. Of bekijk alle games in het genre Shooter.

Zeer veel mensen kennen de nu succesvolle Doom reeks voor de PC, maar weten ze ook waar het echt begon? Deze game is misschien slecht in vergelijking met zijn beroemde nakomelingen, maar blijft speciaal.

doom_start snes review

Graphics

Met het vernieuwend concept van First Person Shooter en de 3D-look kregen deze graphics een goed uitzicht. Maar feitelijk zijn de graphics gewoon redelijk. Het is de gameplay die het doet. Soms heb je inderdaad wel wat spectaculaire momenten maar in het algemeen zijn de graphics middelmatig. De vijanden en omgevingen zien er erg blokkerig uit, en kunnen een stuk gedetailleerder.

Doom shot2 snes review

Ook het bloed ziet er niet erg schokkend uit en als je de muren bekijkt lijkt het wel of je van frame naar frame loopt. Speel je eerst de Snes-versie en dan de PC-versie merk je natuurlijk heel wat verschillen. De Snes versie is wat meer beperkt van graphics en verschillende animaties. Al met al had het grafisch wel iets beter gekund.

Muziek

Doom shot1 snes review

In deze game is er natuurlijk geluid, een akelig achtergrondmuziekje, maar veel hiervan hoor je niet. Het enigste wat een goede gamer van geluid kan verwachten is de schoten van zijn geweer. Natuurlijk als je eventjes eco-vriendelijk bezig wil zijn kun je ook met het mes werken. Maar ook het mes maakt een geluid, geen logica maar wel grappig.

Gameplay

doom bigwapen snes review

Deze gameplay komt iedereen zeer bekend voor. Het bevat namelijk de basisprincipeleen van elke shooter. Schiet, herlaad, loop, mik, wissel van wapen, en vervolgens dit het hele spel lang doen. Dit bevat Doom, weliswaar in een eigen stijl. De gameplay is redelijk simpel, met de Y-knop schiet je. Met de A-knop open je deuren. Met de X-knop wissel je van wapen. In het spel word je gewoon in een level gedropt, waar je het zelf verder moet uitzoeken en uiteindelijk het einde moet vinden. Een nadeel is dat er geen save-optie is en dat je dus elke keer helemaal opnieuw moet beginnen met het spel, iets wat eigenlijk meer thuis hoort in het NES-tijdperk dan in het Snes-tijdperk.

Conclusie

Een leuke titel, maar aangezien het een eerste generatie First Person Shooter is, zijn er nu betere titels op de markt. Leuk om te kijken hoe het toen was? Dan is deze titel wellicht is voor jou.

Eindscore SNES review Doom

Graphics
12/30 – Niet erg schokkend te noemen, 3D was nog te vroeg voor deze tijd.
Muziek
10/20 – Een groot minpunt van ééntonige muziekjes die je de oren uitkomen.
Gameplay
40/50 – De grondlegger van de FPS-dynastie, niets ongebruikelijks.
Overall
62/100 – De gameplay is goed en ondanks alles toch een van de beste shooters die je voor je SNES kan bemachtigen.
doom snes review scorekaart

Klik hier voor alle SNES reviews. Of bekijk alle games in het genre Shooter.

Heb je deze game zelf gespeeld? Vragen? Of gewoon een opmerking over deze game of recensie? Laat hieronder dan een reactie achter!

Leave A Comment

You May Also Like