SNES review Donkey Kong Country

Toen Donkey Kong Country (DKC) op de SNES uitkwam, waren de meeste mensen verbaast over het feit dat de SNES de graphics van DKC aankon.

Over Donkey Kong Country (DKC)

Naam: Donkey Kong Country
Release: 1994
Ontwikkelaar: Rare
Genre: Platformer

Klik hier voor alle SNES reviews. Of bekijk alle games in het genre Platformer

Het begint allemaal wanneer King. K. Rool de bananen van Donkey Kong steelt. Natuurlijk pikt Donkey Kong dat niet en gaat hij samen met zijn maatje Diddy achter zijn bananen aan. Het verhaal is inderdaad niet bijster spectaculair, maar het gaat hier ook om een platformer. Kortom, Donkey en Diddy gaan de Jungle in…

Graphics

donkey kong country snes review nuishoorn

En deze Jungle ziet er prachtig uit. Toen Rare het spel in 1994 uitbracht maakten ze gebruik van een speciale chip, de Active Computer Modeling (ACM). Deze chip zorgde ervoor dat deze game er beter uitziet dan sommige Playstationgames! Zo ziet Donkey Kong ziet er heel gedetailleerd uit, net zoals de bad-guys en de wereld zelf.

Elke wereld heeft zijn eigen achtergronden. Het mooie eraan is, dat ze een speciaal 3d effect hebben wat het extra mooi maakt. Verder is er nog iets leuks wat opvalt: De natuursomstandigheden. Zo begint het in een ijslevel, naarmate het level voordert, extra hard te sneeuwen. Nog een voorbeeld: De regen in een level slaat ineens om in zonneschijn aan het einde. Over het algemeen: Grootste graphics.

Muziek

Dan is er nog de muziek. Deze is aangepast aan de levels. Zo worden de Jungle-levels overheerst door Drums en snelle muziek, terwijl de water-levels rustige muziek hebben.

donkey kong country snes review onderwater

De sound-effects zijn grappig. Zoals Donkey Kong die op zij borst slaat(moet je een tijdje van je controller afblijven), of het “ohhahaah” als hij bijna in een afgrond valt of iets ergs ziet. Misschien gaat het tonnen-schiet-geluid wat irriteren, maar dat komt waarschijnlijk omdat je jezelf herhaaldelijk in een afgrond schiet. Het geluid is dus perfect aangepast aan de levels en de sound-effects zijn soms erg grappig.

Gameplay

DKC had sommige unieke creaties, maar ook enkele dingen die we al kennen. Bekende dingen zoals: Grijp 100 bananen en krijg een leven. Spring op het hoofd van je tegenstander. Echter, er zijn ook punten die ik niet snel zal vergeten. Wat is er zo leuk aan de meer dan 40 levels verdeeld over 6 verschillende werelden?

donkey kong country snes review probeer

Je kan met twee karakters op het scherm spelen; Donkey en Diddy. Donkey is sterk, maar wat slomer, maar heeft wel sterke aanvallen. Terwijl Diddy snel en slap is. Verder kan Diddy hoger springen. Ook al zijn zowel Donkey als Diddy op het scherm aanwezig je kan maar een speler besturen. Via de select knop kan je wisselen. Een leuk extraatje is dat je samen een level kunt spelen. De ene is dan Donkey en de ander Diddy. Mocht bijvoorbeeld Donkey(speler A) geraakt worden, dan speelt Diddy(speler B) verder. Multi-player genot ten top!

Nog een leuk punt zijn de bonuslevels. In elk level zijn verschillende bonuslevels verborgen. Je kan hier bijvoorbeeld extra levens halen. Maar om het spel op 100% uit te spelen, moet je elk bonuslevel vinden.
Gelukkig hoeven Diddy en Donkey niet alles zelf te doen, ze krijgen hulp uit onverwachte hoek. Nee, het zijn niet de Mario Brothers die de helpende hand toesteken, het zijn dieren uit de Jungle. Zo krijg je hulp van onder andere een Zwaardvis, een Kikker en een nuishoorn die je in sommige levels nodig hebt om een bonuslevel te vinden.

donkey kong country snes review savepunt

Een groot minpunt wat vaak genoemd wordt, is de simpelheid van het spel. Daar ben ik het gedeeltelijk mee eens. De bazen zijn wel erg simpel. Meestal is 1 poging genoeg om een baas te verslaan. De eindbaas kost de meeste spelers ook niet meer dan 3 pogingen.

De levels zijn soms erg simpel, maar het level met de mijnenkarretjes kan zeker met de multi-player mode erg lastig zijn. De simpelheid is weer te weerspreken door te counteren met: Speel Donkey Kong Country maar is op 100% uit.

Conclusie

donkey kong country snes review uhhahah

Deze titel is er echt eentje om in je collectie te hebben. Dus mocht je hem nog niet hebben?? Lees dan niet verder, maar ga onmiddellijk op zoek naar deze topper.

Eindscore SNES review Donkey Kong Country

Graphics
30/30 – Hier kan ik niet lager voor geven.
Muziek
18/20 – Muziek past goed bij de levels en de sound-effects mogen er ook wezen.
Gameplay
44/50 – Leuke gameplay, maar misschien toch iets te gemakkelijk.
Overall
92/100 – Zeker een game die in een goede SNEScollectie thuishoort.
donkey kong country snes review

Klik hier voor alle SNES reviews. Of bekijk alle games in het genre Platformer

Heb je deze game zelf gespeeld? Vragen? Of gewoon een opmerking over deze game of recensie? Laat hieronder dan een reactie achter!

0 thoughts on “SNES review Donkey Kong Country

  1. SNES review Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Nintendoweb

    […] Lees ook: De SNES review van Donkey Kong Country 1 […]

  2. SNES review Donkey Kong Country 3: Dixie Kong's Double Trouble - Nintendoweb

    […] graphics voor de Snes. Dit spel was een van de laatste spellen voor de Snes. Daarnaast had Rare met deel een (review) en twee (review) al bewezen dat de games tot in de puntjes verzorgd waren. Je kon dus wel […]

  3. SNES review Hook - Nintendoweb

    […] met een filmlicentie. Dit spel verdient het niet om tussen klassiekers als Super Mario World, Donkey Kong Country en Super Metroid in de kast gezet te […]

Leave A Comment

You May Also Like