SNES review Donkey Kong Country 3: Dixie Kong’s Double Trouble

De derde en laatste Donkey Kong Country uitgekomen voor de Super Nintendo. Is deze net zo goed als zijn voorgangers?

Over Donkey Kong Country 3

Naam: Donkey Kong Country 3: Dixie Kong’s Double Trouble [PAL]
Release: 1996
Ontwikkelaar: Rare
Genre: Platformer

Klik hier voor alle SNES reviews. Of bekijk alle games in het genre Platformer

donkey kong country 3 snes review K

Donkey Kong en Diddy Kong zijn ontvoerd. Dit keer niet door King K. Rool maar door K. Roolenstein. Dixie Kong gaat er achterna en ze neemt een nieuw vriendje mee: “Kiddy Kong”. Nu moeten ze er voor zorgen dat ze zonder Donkey of Diddy Kong het einde redden.

Het is de bedoeling dat je in elk level 1 DK munt vindt en tussen de 1 en 3 kremcoins. De Kremcoins zijn hele belangrijke munten om ook de bonus werelden uit te spelen. Zonder de Kremcoins ga je het niet redden. Er zijn in totaal 85 kremcoins.

Graphics

Het zijn geweldige graphics voor de Snes. Dit spel was een van de laatste spellen voor de Snes. Daarnaast had Rare met deel een (review) en twee (review) al bewezen dat de games tot in de puntjes verzorgd waren. Je kon dus wel verwachten dat het een mooi spel zou worden. De karakters zien er ook goed gedetailleerd uit, dus heb je al snel in de gaten dat je niet meer de oude vertrouwde Donkey Kong kon spelen (die er overigens in deel twee ook al niet meer bij was als speelbaar karakter).

donkey kong country 3 snes review groenekist

Het is een 2d spel met een 3d tintje en dat is goed te zien. Verder zijn er veel details, waarvan je goed kan zien wat het is. De wereldmap is ook overzichtelijk en duidelijk. Je kan overduidelijk zien waar je je bevindt en waar je eventueel naar toe moet.

Muziek

donkey kong country 3 snes review touwklimmen

Leuke, goede en mooie zijn de kernwoorden die de kwaliteit van de muziek aangeven. Misschien ziet je de deuntjes onder het avondeten nog steeds mee te neuriën. Persoonlijk vind ik het niet zo leuke muziek als bij Donkey Kong Country, maar als dit verschil zou je nauwelijk opmerken. De muziek is immers lekker vrolijk, dus echt tijd om stil te staan bij verschillen heb je niet. De achtergrondmuziek is lekker duidelijk en zeer kenmerkend voor de levels. Als je een bepaalde tune hoort, weet je eigenlijk al in welk soort level je zit; In de boom, op de brug of in de sneeuw om maar een paar voorbeelden te noemen.

Gameplay

Donkey Kong Country 3 is een leuk en goed spel. Als je het voor het eerst speelt doe je er rond de vijf /zes uur over om het uit te spelen, maar dan heb je nog alle DK munten en kremcoin munten die je compleet kunt maken. Een echt lang spel is het dus niet, want na wat oefening kan je het spel veel sneller uitspelen. Een beetje jammer dat het zo snel is uitgespeeld. Er zijn over de dertig levels en er is nog een geheime wereld die je eerst nog moet zien te vinden.

donkey kong country 3 snes review trekhaak

De levels zijn erg afwisselend. Zo zijn er levels met onder andere bobslee-levels, werelden met oerwoud en een paar levels later bevindt je je tussen de watervallen. Het leukste zijn toch de extraatjes in de levels; De dieren. Je kan onder andere met een Olifant spelen, een Zwaardvis en een Spin. Deze dieren helpen je, zoals je misschien kent uit de vorige delen, om de levels makkelijker te doorlopen. Helaas zijn de eindbazen simpel te verslaan. Als je eenmaal weet hoe je ze moet bestrijden, zijn ze zo verslagen.

Weet je het niet dan ben je wel even een paar levens bezig voordat je hem eindelijk hebt verslagen. Wil je het moeilijker maken is er een “cheat” waarin de halfway-barrels verdwenen zijn. Zo kan je het spel niet op 103% uitspelen, maar 105%. Zo kunnen de fanatiekelingen de werelden nog beter onder de knie krijgen. Verder is het spel ook leuk in de multiplayer; Of je bent beide een karakter of je bespeelt beide een karakter. Bij de laatste optie is het kijken wie het snelst het spel uit kan spelen. Zo is het spel dus leuk in single-player, maar is er ook de nodige lol aan de multi-player te beleven.

donkey kong country 3 snes review water

Conclusie

Al met al is het een prachtig spel, die je vaak kan uitspelen in je eentje of met een vriend(in). Het is dus een leuk spel voor jong en oud. De leuke, goede en mooie muziek zorgt ervoor dat de speelervaring net iets intenser wordt. Daarnaast bezit DKC 3 de oude vertrouwde graphics. Natuurlijk valt het verhaal tegen, maar het gaat bij dit soort spellen om de speelervaring. Kortom, een geslaagd deel van een magistrale trilogie op de Super Nintendo.

Eindscore SNES review Donkey Kong Country 3

Graphics
27/30 – De Graphics zijn heel mooi. Het betere werk op SNES-gebied.
Muziek
14/20 – Leuke muziek. Jammer dat het niet hetzelfde gevoel geeft als Donkey Kong Country.
Gameplay
42/50 – Goed spel met ongeveer 40 levels. Levels wisselen goed af.
Overall
83/100 – Leuk spel. Sound en Graphics zijn goed. Gameplay is ook super! Een goed spel dus.
Donkey Kong Country 3 snes review scorekaart

Klik hier voor alle SNES reviews. Of bekijk alle games in het genre Platformer

Heb je deze game zelf gespeeld? Vragen? Of gewoon een opmerking over deze game of recensie? Laat hieronder dan een reactie achter!

Leave A Comment

You May Also Like