SNES review Aladdin

De SNES review van Aladdin. Capcom heeft op de SNES meerdere Disney-games uitgebracht. Aladdin is er zo eentje.

Over de game Aladdin

Naam: Aladdin
Release: 1993
Ontwikkelaar: Capcom
Genre: Platformer

Klik hier voor alle SNES reviews. Of bekijk alle games in het genre Platformer.

Aladdin is een platform-game. Als speler bestuur je Aladdin, hoe kan het ook anders. Aladdin is, net zoals in de film, een arme jongen die onder andere steelt om zichzelf en zijn aapje in leven te houden. Op een dag komt hij Jasmine tegen, daar wordt hij verliefd op. Er is alleen een probleempje; Ze is prinses. In dit spel speel je de verhaallijn van de film. Aan jouw de taak om dit probleem op te lossen.

snes review aladdin pijlenboog

Nu heb ik de film een keer gezien en volgens mij heeft het spel zich aardig aan de film gehouden. Al zijn er zogenaamde “kenners” die vinden dat het spel zich niet aan de film houdt. Uiteraard kan een spel zich niet voor de volle 100% aan de verhaallijn van een film houden. 

Graphics

Wat gelijk opvalt is dat elk level er erg goed afgewerkt uitziet. Vooral de achtergronden zijn bijzonder goed gelukt en ze zijn ook nog eens voorzien van een arabisch sfeertje. Elk karakter ziet er erg goed uit. Ze lijken allemaal erg goed op de figuren die je ook in de film tegenkomt.

snes review aladdin mooieachtergrond

Na een uitgespeeld level wordt het verhaal duidelijk gemaakt aan de hand van tekst en een tekeningen. Die tekeningen vallen tegen, maar gelukkig wordt dit gecompenseerd door de mooie levels. 

Muziek

He geluid is een goed punt. Zo past de achtergrondmuziek goed bij de levels. Er zijn zelfs stukken waar je de muziek uit de film kan herkennen. Dan heb je nog de geluidseffecten. Bijvoorbeeld aladdin die geraakt wordt, op iemand hoofd springt of een zwaardslag. Die klinken ook redelijk goed, echter niets bijzonders.

snes review aladdin goudberg

Het geluid en haar effecten zijn dus goed en brengt geen irritaties naar boven, maar misschien had het ietsjes beter gekund. Hierbij moet ik zeggen dat de muziek in het spel misschien iets teveel vergelijk met de muziek in de film. Aladdin is dus voorzien van mooie graphics en goede muziek. Dit zijn twee punten die een spel beter maken, het draait natuurlijk om de gameplay.

Gameplay

Je speelt als Aladdin door de verschillende levels in Agrabah. Zo moet je in het eerste level op de markt de prinses redden en kan je het uiteindelijk opnemen tegen Jafar. In zijn totaliteit zijn er acht levels te vinden. Dat is aan de magere kant. Slechts acht levels, dus het is vrij kort.

snes review aladdin appelgooien

Daar komt nog eens bij dat het het ook nog vrij gemakkelijk is. Ik zal een voorbeeldje geven. In het derde levels helpt de geest je op een bepaald stuk. Je moet namelijk aan de overkant zien te geraken door middel van allerlei objecten. Als je 2 levens hebt, moet je onder andere via wolkjes(makkelijk), een ring waar je aan moet slingeren(wat lastiger) en kaarten(het meest lastig, maar ook niet echt moeilijk). Zodra je op 0 levens zit helpt de geest je door alleen wolkjes(makkelijk) te voorschijn te toveren. Kortom, door de slechts 8 levels en de lage moeilijkheidsgraad is het spel makkelijk uit te spelen.

snes review aladdin glijden

Door de levels heen kan Aladdin op tegenstander springen en appeltjes gooien. Het springen is niets nieuws. Het appeltjes gooien echter wel. Het is slechts een middel om je tegenstander tijdelijk buiten westen te gooien. Eigenlijk vond ik het niet nodig om appeltjes te gooien in de levels. De levels zijn leuk om te spelen. Naast het springen kan Aladdin slingeren aan bepaalde dingen om zich door de levels te spelen.

Er zijn ook nog andere soort levels, zoals vliegen met het tapijtje. Er zijn ook nog bonusgames te verdienen. Maar dat zijn nauwelijks levels te noemen. Dit is slechts een leuke toevoeging aan het spel. Nadat je een level hebt uitgespeeld krijg je een password. Die kan je later weer invoeren bij het password-scherm. 

Conclusie

Zodra je het spel opstart vallen de uitermate goede graphics op. Ook de muziek is redelijk sterk. Daarom is het ok jammer dat de gameplay ietsjes te kort is. Dit komt doordat er weinig levels zijn en het spel vrij makkelijk is. Echter, met de gameplay opzich is niets verkeerd. Een vrij leuk, maar kort spelletje.

Eindscore SNES review Aladdin

Graphics
25/30 – Mooie graphics! 
Muziek
16/20 – Goede achtergrondmuziek die past bij de levels.
Gameplay
22/50 – Leuke gameplay, helaas iets te kort en te makkelijk. 
Overall
63/100 – Geinig spelletje, dat vooral gericht is op jonge gamers. 
Aladdin SNES review scorekaart

Klik hier voor alle SNES reviews. Of bekijk alle games in het genre Platformer.

Heb je deze game zelf gespeeld? Vragen? Of gewoon een opmerking over deze game of recensie? Laat hieronder dan een reactie achter!

Leave A Comment

You May Also Like